Илинден
| Последно обновяване на

Новини


33. ЕГ „Света София“ спечели второ място в одобрените проекти по програма „Младежки свят и доброволчество" на Столична община

Публикувана на: 27/03/2019 в 10:48:05 AM


На 25 март т.г. кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова връчи грамотите за проектите, одобрени за финансиране по програми „Младежки свят и доброволчество“ и „Нашият училищен спортен празник“, чиято реализация ще бъде финансирана от Столична община.

За пета поредна година Столичната община, чрез дирекция „Превенция, интеграция, спорт и туризъм“, в партньорство с Национална спортна академия, Национално издателство за образование и наука „Аз Буки“, Британски съвет и Асоциация за развитие на София реализира тази инициатива.

Възможност да представят своите иновативни идеи получиха всички младежки организации, ученически съвети, ученически парламенти или други неправителствени и образователни структури, които обхващат младежи от 15 – 29 г. на територията на Столична община.

В доброволческата инициатива са одобрени 11 проекта, а за провеждане на спортен празник – 6, като с особена гордост изтъкваме, че нашите ученици от 33. ЕГ „Света София" се класираха сред одобрените идеи на второ място със своя проект по програма „Младежки свят и доброволчество".

Да поздравим спечелилите ученици  и да им пожелаем успешна реализация на проектите и все повече и все по-иновативни идеи, защото това е правилният път на развитие на подръстващото поколение и гаранция за едно по-добро бъдеще за нашата държава!

Повече снимки можете да разгледате тук!