Илинден
| Последно обновяване на

Новини


Зам.-кметът на район „Илинден“ г-жа Галя Минчева посрещна пролетта с участие в изложба живопис

Публикувана на: 27/03/2019 в 09:10:40 AM


На 21 март т.г. в Арт клуб „Рояна“ бе открита съвместна изложба живопис на курсисти от Клуба, в която специално участие като художници-любители взеха зам.-кметът на район „Илинден“ г-жа Галя Минчева и Галина Налбантова-Стоянова.

Изложбата, организирана под мотото „Галени Галини багри“ бе посветена, от една страна на настъпващата пролет, а от друга – на 10 годишнината от началото на любителските заниманията на двете художнички с изобразително изкуство.

Сред официалните гости на събитието бяха представители на районна администрация „Илинден“, сред които - кмета на района г-н Иван Божилов и арх. Борис Костадинов – гл. архитект на района, представители на Столична община, сред които Светла Захариева, представители на Местни комисии за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, сред които Рени Котева и Мая Митева, и други.

Г-н Божилов поздрави г-жа Минчева за прекрасните творчески постижения и подчерта, че изключителните й живописни картини - наситени с много багри и пулсиращи от светлина и положителен заряд - за пореден път доказват, че изкуството е най-доброто средство за докосване до творческото начало на Божественото и създаването на една по-красива, по-добра и по-одухотворена реалност.

„Това, което не може да се изрази с думи, се изразява в картини.“ – с тези думи г-жа Минчева приветства събралите се гости, като ги покани да се пренесат в света на изкуството, за да съпреживеят заедно неговия неповторим творческия импулс и вдъхновение, наслаждавайки се на създалата се открита и топла емоционална атмосфера.

Повече снимки можете да разгледате тук!