Илинден
| Последно обновяване на

Ученици от 43. ОУ „Хр. Смирненски" посетиха Парламента заедно с кмета на район „Илинден" г-н Иван Божилов

Публикувана на: 21/03/2019 в 07:13:26 AM


Час по Конституция. С тази новина Председателят на Народното събрание г-жа Цвета Караянчева посрещна учениците от 7А клас на 43 ОУ „Христо Смирненски“, които с г-н Иван Божилов, кмет на район „Илинден“ бяха на посещение в Парламента днес. Поканата за него дойде от народният представител на ПП ГЕРБ от 25 МИР г-жа Анна Александрова.

Г-жа Караянчева обясни на децата, че специалният час тази година се провежда по повод 140 години от приемането на Търновската конституция. И допълни, че в тези часове учениците в цялата страна ще научават интересни факти за събитието. От своя страна пък учениците обясниха на председателя на Народното събрание, че 43 ОУ „Христо Смирненски“, където учат децата е било построено по същото време, когато е изграждана и сградата на Парламента. С помощта на г-н Иван Божилов училището се обновява напълно „Региони в растеж“ 2014 - 2020 г.

„Надявам се, че един ден и вашите деца ще учат в училището, което посещавате“. С тези думи председателят на парламентарната група на ГЕРБ г-н Цветан Цветанов се обърна към учениците, дошли на посещение в Народното събрание. Г-н Цветанов поздрави учениците за знанията им за работата на Парламента, разказа им подробно за дейността им и им даде ценни съвети за доброто им образование. „Най-важното нещо не е къде ще учите след седми клас, а това, че най-важни са усилията, които полагате, за да се образовате“, каза г-н Цветанов на учениците.

Децата от 7А клас на 43 ОУ гледаха от балкона на Народното събрание и част от пленарното заседание, когато министърът на младежта и спорта г-н Красен Кралев отговаряше на въпроси, свързани със законодателството в неговата сфера. Освен това децата посетиха залата на заседания на парламентарните комисии, както и кулоарите на Парламента. „За нас посещението в Народното събрание означава много“, благодариха от своя страна преподавателите на учениците.

Повече снимки можете да разгледате тук!