Илинден
| Последно обновяване на

Новини


Детските съоръжения в парк „Света Троица“ – тема на обсъждане при кмета на район „Илинден“

Публикувана на: 13/03/2019 в 10:32:37 AM


Инициативна група родители посетиха кмета на район „Илинден“ г-н Иван Божилов с искането да бъде премахнато т. нар. „корабче“ от парк „Света Троица“. Според родителите въпросното корабче е опасно за малки деца, поради което те настояват за незабавното му премахване и изграждането на нови, по-малки съоръжения за игра.

В процеса на проучването, което направи г-н Божилов сред по-широк кръг от родители по поставения въпрос изкристализира и друго мнение – че Корабчето не трябва да бъде премахнато, ами реновирано - да бъде възстановен рулят в предната част, да се подменят дъските и въжетата, да се облагороди частта с по-малката пързалка, да се възстанови табелата, на която пише за каква възрастова група е подходящо съоръжението, и разбира се – да бъде добре поддържано.

Корабчето е атрактивно и раздвижено детско съоръжение – един от символите на парк „Света Троица“, предназначено за деца между 6 и 12 годишна възраст. Проблемите с употребата му идват от факта, че на него се оставят да играят и по-малки деца, за които то наистина е опасно. Но, ако се премахне съоръжението, по-големите деца ще останат без алтернативна площадка за игра.

Изправен пред описания казус, г-н Божилов се ангажира да разгледа подробно възможностите за разрешаването на проблема и да предприеме необходимите действия, след като обсъди ситуацията и с Дирекция „Зелена система“ на Столична община, която е пряко отговорна за стопанисването на парк „Света Троица“.

В хода на обсъжданията за състоянието на детските съоръжения г-н Божилов обеща да съдейства за обновяването и на другата детска площадка в парка, която е предназначена за деца от 0 до 6 годишна възраст. На нея се налага подмяна на мулча с тартан, който е по-подходящ за настилка при игра на малки деца, както и подмяна на една от пързалките с нова.

Повече снимки можете да разгледате тук!