Илинден
| Последно обновяване на

Новини


Заместник-кметът на район „Илинден“ г-жа Галя Минчева взе специално участие в изложба, посветена на жените-творци

Публикувана на: 08/03/2019 в 12:30:53 PM


По традиция в навечерието на 8-ми март – Международен ден на жените - в актовата зала на  НЧ „Г. С. Раковски - 1925“ бе организирана среща на жени-творци, на която за пореден път бяха изтъкнати многоликите проявления на женския творчески порив и подчертана обединителната сила на изкуствата.

По време на тазгодишната среща беше открита съвместна изложба на г-жа Галя Минчева – зам.-кмет на район „Илинден“, станала популярна вече със своите художествени интереси като любител художник-живописец, и на г-жа Калинка Николова – в качеството й на майстор на гоблени.

В хода на срещата г-жа Минчева поздрави всички дами с прочувствени слова, посветени на необятната същност на женската душа, на безценната роля на жената в живота на човечеството от дълбоки времена до днес, на безкрайната й даряваща любов и жертвоготовност, на женската нежност и красота, несломима сила, жизнелюбие и стремеж към независимост.

Кметът на район „Илинден“ г-н Иван Божилов, който беше официален гост на събитието, поздрави г-жа Минчева за изключителните й живописни картини - заредени с дълбок емоционален заряд и за пореден път доказващи нейните лични потребности от духовно развитие, както и способността й да обогатява всекидневието, намирайки в изкуството нови средства за личностна реализация.

Други участници в програмата бяха оперната певица Петя Плукчиева, ръководител на читалищната школа по джаз и поп пеене, Актьорска школа „Юлий“, която изнесе поетичен рецитал по стихове на поетесата Ценцерушка Андреева – секретар на Читалището и инициатор на срещата, и др.

Сред официалните гости на събитието бяха г-жа Даниела Райчева – кмет на район „Нови Искър“, г-жа Лилия Тиркова – секретар на район „Илинден“ и арх. Борис Костадинов – гл. архитект на района, г-жа  Велислава Арнаудова – председател на Читалището и художествен ръководител на Актьорска школа „Юлий“ и други.

Повече снимки можете да разгледате тук!