Илинден
| Последно обновяване на

Новини


3. СУ „Марин Дринов“ експонира пролетна изложба в сградата на Районна администрация „Илинден“

Публикувана на: 06/03/2019 в 10:42:26 AM


Районна администрация „Илинден“ за пореден път стана домакин на изложба на детски рисунки на 3. СУ „Марин Дринов“. Училището е профилирано в изучаването на изобразително изкуство, а неговите талантливи възпитаници вече имат сериозен списък с художествени изяви зад гърба си, сред които с особено широка популярност са: изложба живопис „Градът“ - в градинката пред Народния театър „Иван Вазов“; няколко изложби живопис в Руския културно-информационен център, посветени на Освобождението на България; редица фотографски изложби под мотото „Моят първи фотоапарат“, едната от които – емблематично съпътстващо събитие на програмата на деветото издание на Европейския месец на фотографията; участие в детски международни изложби в Хърватия и много други.

Последната изложба, експонирана във фоайето на третия етаж в Районна администрация „Илинден“ със заглавие „Пролет“, е творчески продукт на ученици от III до VI клас от училището, сътворили я под вещото ръководство на своите учители по изобразително изкуство – г-жа Теодора Иванова и г-н Светлин Николов.

На официалното откриване на изложбата кметът на района г-н Иван Божилов, получи като подарък от директора на училището г-н Олег Михайлов уникална детска картина, нарисувана специално за него, в чиято композиция фигурира дърво с щъркелово гнездо и щъркел, с посланието - г-н Божилов да продължава все така да обгрижва всички деца от района, подпомагайки реновирането на сградния фонд на училищата, а чрез това и създавайки все по-приветлива среда за образование и развитие на нашите деца.

Повече снимки можете да разгледате тук!