Илинден
| Последно обновяване на

Новини


Рутинна среща на кмета на район „Илинден“ с директорите на районните училища и детски градини

Публикувана на: 22/02/2019 в 01:25:01 PM


Ремонтът и обновяването на училищата и детските градини е сред най-важните задачи, стоящи на дневен ред за кмета на район „Илинден“ г-н Иван Божилов. Това беше и основна тема на разговор на последната среща, която Кметът проведе, заедно със заместник-кмета г-жа Мария Тодорова и други служители от администрацията, с директорите на учебните и детски заведения, разположени на територия на района.

Директорът на ДГ № 179 „Синчец“ г-жа Мая Петрова сподели своя опит от реновирането на поверената й детска градина, което в момента е на етап на приключване.

Сега, в изпълнение на Плана за Интегрирано градско възстановяване и развитие на София, с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ чрез Проект за изграждане и основен ремонт на общо 26 общински училища и детски градини, предстои да бъде извършен ремонт на старата сграда на ДГ № 51 „Щурче“ и събаряне на старата сграда и изграждане на нова на ДГ № 153 „Света Троица“.

Паралелно с това, с активното съдействие на Районна администрация „Илинден“, продължава възстановяването на емблематичната стара сграда на 43. ОУ „Христо Смирненски“, по-известна като „бившето Военно окръжие“. Едновременно тече и ремонтът на 3. СУ „Марин Дринов“ и се подготвят документално крупни ремонти на 113. СУ „Сава Филаретов“ и 33. ЕГ „Света София“.

Повече снимки можете да разгледате тук!