Илинден
| Последно обновяване на

Новини


3. СУ „Марин Дринов“ събра деца и родители в творческа работилница, посветена на Баба Марта

Публикувана на: 21/02/2019 в 03:36:08 PM


Баба Марта е любим празник на малки и големи и, според директора на 3. СУ „М. Дринов“ г-н Олег Михайлов и неговия екип – чудесен повод да бъдат събрани децата от предучилищна възраст от Безплатната школа при училището и ученици от I и II клас, заедно с техните родители  в Творческа работилничка за изработване на мартеници.

Преди започване на трудовия процес и за придаване на празнично настроение учениците от школа „Спектър“, заедно с тяхната преподавателка, грабнаха вниманието на всички с своите изпълнения на четири танца и отличните си кукловодски умения.

Не след дълго и самата Баба Марта се присъедини към работилничката, като легендата за нея оживя, превръщайки се в реалност и създавайки трескава творческа атмосфера. Дългоочакваният момент на усукването на фантазии с бели и червени конци неочаквано настъпи за всички, а заедно с него и приобщаването на малчуганите от предучилищна възраст към училищната среда.

Родителите влязоха в ролята на учители на своите деца в условията на всеобщо забавление и усърдна работа. Демонстрираха се познания за различни художествени техники, използваха се разнообразни материали, а на финала изработените собственоръчно мартеници намериха своето място в специално експонирана Първомартенска изложба във фоайето на училището.

Повече снимки можете да разгледате тук!