Илинден
| Последно обновяване на

Новини


Внезапна проверка на кмета на район „Илинден“ в т.н. „ромско гето“ в ж.к. „Захарна фабрика“

Публикувана на: 21/02/2019 в 12:06:05 PM


По инициатива на кмета на район „Илинден“ г-н Иван Божилов на 21 февруари т.г. сутринта бе извършена внезапна проверка в т.н. „ромско гето“ в ж. к. „Захарна фабрика“.

Със съдействието на началника на 03. РУ – СДВР комисар Дойчин Дойчинов, други полицаи от управлението и Жандармерията само за няколко минути бяха проверени документите на 25 жители от гетото. 21 от тях се оказаха с повредени или чужди лични карти.

Специално внимание по време на проверката г-н Божилов отдели на разговор с родители, за чиито деца има сведения, че не посещават училище. Кметът разясни на родителите тяхното задължение да изпращат децата си редовно на училище, като подчерта, че няма да се поколебае да предприеме всички, позволени от закона действия за връщане на децата в учебните заведения.

Проверките в гетото ще продължават, а след зимния сезон ще продължи и премахването на опасните за живота и здравето постройки, което започна през месец август 2017 г. и в резултат - към момента е съборена приблизително 1/3 от незаконните постройки в махалата.

Повече снимки можете да разгледате тук!