Илинден
| Последно обновяване на

Новини


Инспекция на кмета на район „Илинден“ на санирането на блок 69 в ж.к. „Захарна фабрика"

Публикувана на: 20/02/2019 в 01:32:49 PM


Кметът на район „Илинден“ г-н Иван Божилов, заедно с началника на отдел „Контрол по строителството“ и главния инженер на района, направиха оглед на ремонтните дейности на блок 69 в ж.к. „Захарна фабрика, който в момента се санира по Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

Блокът е построен през 1970 г. и първоначално е бил проектиран като общежитие за настаняване на служители на строителната фирма „Инжстрой". Той е на осем етажа и сутерен, с един вход, като достъпът до отделните апартаменти се осъществява посредством дълъг и отворен в по-голямата си част коридор, разположен по протежение на цялата северозападна фасада на сградата.

В резултат на започналите в края на миналата година ремонтни дейности, съгласно проекта за финансиране по Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, изготвен с изключителното съдействието на г-н Божилов и Районна администрация „Илинден“, блокът ще бъде саниран, а покривът ремонтиран с полагане на хидроизолация и топлоизолация. Външните страни на коридорите на всички етажи ще бъдат конструктивно укрепени и зазидани, като по този начин ще станат изцяло закрити и топли. Предвиден е ремонт и освежаване на стълбищните клетки. Включена е нова ел. инсталация и ново енергийно ефективно осветление по всички коридори. Старата дограма в жилищата ще бъде подменена с нова.

Блок 69 досега никога не е бил ремонтиран и благодарение на възможностите, които дава Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, той ще бъде реновиран и ще отговори на съвременните изисквания за енергийна ефективност, като едновременно с това ще осигури по-комфортни условия за живот на своите жители, а от друга страна и по-естетизирана градска среда за граждани и гости на ж.к. „Захарна фабрика“ и Столицата.

Повече снимки можете да разгредате тук!