Илинден
| Последно обновяване на

Новини


45. ОУ „К. Величков“ завоюва отличия на Девети турнир по плуване за Купа „София”

Публикувана на: 19/02/2019 в 01:39:18 PM


Малките плувци от 45. ОУ „Константин Величков“, с треньори Веселин Гърбузанов, Марияна Нейкова и Павлинка Стоянова, се представиха блестящо на Деветия турнир по плуване за Купа „София”. Турнирът, организиран от Дирекция „Превенция, интеграция, спорт и туризъм" на Столична община, в партньорство с Национална спортна академия „Васил Левски” и Български червен кръст, за ученици от I до IV клас от столичните училища, се проведе на 7 и 8 февруари 2019 г. в плувен басейн „Мадара” на НСА „Васил Левски”.

Спортната надпревара предостави възможност на учениците от град София да премерят своите плувни умения, както и да наблюдават демонстрации по водно спасителна дейност. В състезанието взеха участие над 150 деца от 36 столични училища в две възрастови групи: I – II клас и III – IV клас – момичета и момчета.

Особено щастливи сме, че в крайното класиране нашите плувци от 45. ОУ във възрастова група I – II клас спечелиха призови места в състезанието. В дисциплината БЪТЕРФЛАЙ на 25 метра за момичета 9-годишната Ваяна Недялкова спечели първото място, а 8-годишната Ива Йорданова се класира на трето място. При момчетата Кристиан Наков, на 9 години, спечели второ място в дисциплината ГРЪБ на 25 метра.

Нека да поздравим малките шампиони, като им пожелаем все по-високи спортни постижения!  И нека всеки един от нас направи това, което зависи от него, за да могат децата ни да спортуват повече, защото защото това определя до голяма степен, както тяхното здраве и щастливо детство, така и израстването им като активни граждани, способни да се справят с различни предизвикателства.