Илинден
| Последно обновяване на

Новини


Кметът на район „Илинден“ проведе среща с представители на районните читалища

Публикувана на: 19/02/2019 в 01:00:15 PM


Читалището е духовно средище, където всеки може да удовлетвори своите културно-просветни интереси и социални потребности, да се докосне до българската история, фолклор и традиции, да намери търсена книга или пък да се срещне с виден представител на българската култура.

На 18 февруари т.г. - в деня, посветен на 146 годишнината от обесването на Васил Левски - кметът на район „Илинден“ г-н Иван Божилов проведе среща с представители на районните читалища, сред които бяха г-жа Ценцерушка Андреева - секретар на НЧ „Г. С. Раковски - 1925“, г-жа Мая Китова – секретар на НЧ „Роден край - 1931“, и г-жа Евгения Гешева - председател на НЧ „Гоце Делчев - 1927“.

На срещата, на която присъства още и г-жа Мария Тодорова – заместник-кмет на район „Илинден“, както и други представители на районната администрация, бяха разисквани редица въпроси, свързани с функционирането и дейността на читалищата, като крайъгълен камък се оказа необходимостта от различни по-малки и по-големи спешни ремонтни дейности на сградния им фонд.

В този ред на мисли, г-н Божилов поиска от представителите на читалищата писмена информация за състоянието на сградите, като пое ангажимент в най-кратки срокове специалисти от Районната администрация да огледат сградите и да окажат необходимото съдействие, с оглед на финансовите възможности, за извършването на най-неотложните ремонти.

Повече снимки можете да разгледате тук!