Илинден
| Последно обновяване на

Новини


Кметът на район „Илинден“ Иван Божилов се срещна с граждани, обединени около инициативата да изпратят писмо до премиера Бойко Борисов

Публикувана на: 15/02/2019 в 04:15:21 PM


Десетки граждани от ж.к. „Захарна фабрика“ дойдоха на среща с кмета на район „Илинден“ Иван Божилов в четвъртък в сградата на районната администрация.

По време на разговора управителите на етажни собствености от квартала изразиха желанието си да напишат изрично писмо до премиера Бойко Борисов, с което да поискат отпускане на средства за саниране на жилищните блокове по Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

Представителите на Сдруженията обясниха, че всичките 23 блока в квартала са подали заявления за саниране и са получили одобрение на първи етап. „Готвим писмо до премиера Бойко Борисов, който да разреши отпускането на средства за саниране на блоковете, тъй като те са едни от най-старите в София.“ - обясни един от управителите на етажни собствености. Кметът на район „Илинден“ Иван Божилов пое ангажимент да съдейства на гражданите за оформяне на документацията по Националната програма.

В хода на разговорите бяха разисквани и редица други въпроси, стоящи на дневен ред за разрешаване, а на финала гражданите от ж.к. „Захарна фабрика“ благодариха от името на своите съкварталци на кмета Божилов за успешната реализация на няколко големи проекта в квартала, в това число: ремонта на старата сграда на ДГ № 179 „Синчец“, цялостния ремонт на ключовата за квартала улица „Божана“ и ремонтите на най-нуждаещите се от ремонт тротоари, реновирането на „Ларгото“ - вътрешноквартална зона за разходка и отдих, както и за обновените междублокови пространства в жилищния комплекс.

Повече снимки можете да разгледате тук!