Илинден
| Последно обновяване на

Новини


ДГ № 179 „Синчец“ вече е с напълно обновена сграда

Публикувана на: 11/02/2019 в 04:00:50 PM


ДГ № 179 „Синчец“ в район „Илинден“ вече е с напълно обновена сграда. Строителните и ремонтни дейности на старата сграда на детското заведение започнаха с помощта на екипа на кмета на района Иван Божилов през лятото на 2018 г. в изпълнение на Плана за Интегрирано градско възстановяване и развитие на София и с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ чрез Проект за изграждане и основен ремонт на общо 26 общински училища и детски градини.

Старата част на детската градина е санирана и, наред с изцяло новия си облик, отговаря на съвременните изисквания за енергийна ефективност. В детските помещения на трите етажа бе премахнат стария амортизиран балатум и ламиниран паркет. Направена бе изравнителна циментова замазка, върху която бе положена хетерногенна винилова настилка с антибактериални свойства. Стените и таваните след шпакловка бяха боядисани с антибактерилален латекс. Съществуващата мозаечна настилка във фоайета, коридори и стълбища бе изшлайфана и обратена с импрегниращи препарати.

Ремонтът на санитарните възли по всички етажи включваше подмяна на водопроводната и канализационна инсталации, поставен бе нов теракот по пода и фаянс по стените на височина до 2 метра, а останалата част от стените и тавана бе боядисана с антибактериален латекс. Монтирано бе ново санитарно обзавеждане и нови санитарни батерии.

Ремонтните дейности в двора на детската градина продължават, като ще бъдат изградени четири нови детски площадки за игра и едно спортно игрище. Ще бъде положена нова настилка около сградата, както и за достъп до новоизградените площадки. Предстои да бъде изградено ново алейно осветление и озеленяване на тревните площи.

Повече снимки можете да разгледате тук!