Илинден
| Последно обновяване на

Новини


Младежи счупиха пейките в парк „Бял бор"

Публикувана на: 07/02/2019 в 12:08:36 PM


Младежи счупиха пейките в наскоро обновения парк на кв. „Гевгелийски" - „Бял бор". Жителите на района не успяха дори година да се порадват на осигурения от Районната администрация комфорт за разходки и прекарване на свободното си време на открито.

Съгласно предварителните планове на кмета на район „Илинден“ – г-н Иван Божилов паркът бе почистен и обновен, като средствата за това бяха осигурени по проект „Почистване и възстановяване на част от парк „Бял бор“, на тема „Обичам природата и аз участвам“ на Национална кампания „За чиста околна среда - 2015г.“ от Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда към Министерство на околната среда и водите.

Съобразно желанията и нуждите на жителите на района в парка бе извършена санитарна сеч и обновена настилката по алеите; бяха монтирани нови пейки и кашпи за цветя; кошове за отпадъци и екоосветление, разчитащо на слънцето като енергиен източник. За радост на децата и с грижа към птиците по дърветата бяха монтирани къщички за птици с хранилки.

Освен всичко това, по инициатива на г-н Божилов в парка бе изградена и стрийт фитнес площадка за удовлетворяване на потребностите от спорт и занимания с физически упражнения на открито на малки и големи жители от квартала, и не само.

Така, парк „Бял бор“ придоби (с оглед на ограничените финансови възможности) един облагороден, функционален, по-приветлив и екологично съобразен вид - в хармония с европейските тенденции в грижата за градската среда и осигуряването на повече условия за природосъобразен и активен начин на живот.

Оказа се, обаче че едва няколко месеца след обновяването младежи счупиха основните места за отдих - камера, монтирана за охрана в сградата на Съюдза на слепите засне действията им. Лицата на младежите не се виждат, но се надяваме будната съвест на гражданите да помогне за разкриването на самоличността им. Полицейските служители от 3. РУ на СДВР вече съдействат на Администрацията за разкриване на вандалщината.

Повече снимки можете да разгледате тук!