Илинден
| Последно обновяване на

Новини


3. СУ „М. Дринов“ с нов облик, лекарски кабинет и обновени класни стаи

Публикувана на: 04/02/2019 в 01:53:18 PM


Едно от емблематичните за район „Илинден“ училища – 3. СУ „Марин Дринов“ вече има нов облик. Строителните и ремонтни дейности на училището започнаха с помощта на екипа на кмета на района Иван Божилов през лятото на 2018 г. в изпълнение на Плана за Интегрирано градско възстановяване и развитие на София и с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ чрез Проект за изграждане и основен ремонт на общо 26 общински училища и детски градини.

Към настоящия момент продължават строително-ремонтните дейности по прилежащите към училището постройки, но основната сградата е вече реконструирана и обновена в модерно архитектурно-художествено оформление с помощта на нови цветови решения и полагане на нови материали.

В класните стаи, кабинети, библиотека и администрация настилката бе подменена с дъбов паркет, а стените бяха напълно обновени с нови приятни цветове. Напълно ремонтирани са и санитарните възли в цялата сграда, като бе изградена и тоалетна за лица в неравностойно положение.

На мястото на някогашния зъболекарския кабинет вече е изградена нова чакалня с отделен санитарен възел, които са свързани с лекарския кабинет за удобство на децата.

3. СУ вече има напълно ново модерно и безопасно отопление, както и подменена водопроводната и канализационна мрежа. Освен това, училището вече е санирано и отговаря на съвременните изисквания за енергийна ефективност.

В двора на училището продължават строителните и ремонтни дейности, като предстои да бъдат изградени нови игрища и обособени кътове за отдих с пейки, кошчета за отпадъци и нови пешеходни алеи около сградата.

Повече снимки можете да разгледате тук!