Илинден
| Последно обновяване на

Новини


Три нови детски площадки в район „Илинден“ за 2018 година

Публикувана на: 29/01/2019 в 10:10:27 AM


През изминалата 2018 година в район „Илинден“ са обновени изцяло три детски площадки, отговарящи на Наредба № 1 за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра. Две от тях са разположени  в ж.к.. „Света Троица“ - зад бл.315В и при бл.361, и една е в кв. „Захарна фабрика“ - при бл.57.

Новите детски площадки са изградени върху ударопоглъщаща настилка и ще радвам малчуганите със своите нови цветни съоръжения за игра – разновидности на люлки, клатушки, катерушки, пързалки, пейки и други.

Важно място в здравословното и правилно психическо и физическо развитие на нашите деца заема тяхната игра и занимания на открито, което местната власт способства, с оглед на финансовите възможности, чрез обновяване на старите детски площадки в междублоковите пространства и изграждане на нови съоръжения за игра.

Както не веднъж е подчертавал г-н Иван Божилов, кмет на район „Илинден“, местната власт има задължения, свързани с благоустройство на нашата градска среда, което всички ние имаме желанието да се случва по-бързо, но за съжаление финансовите възможности налагат ограничения. В този ред на мисли обаче всички ние – като родители и граждани на нашата столица – имаме задължението, както да пазим направеното, така и да възпитаваме подрастващото поколение  на респект и отговорно отношение към околната среда и обществената собственост, защото само тогава ще можем да надграждаме и да вървим напред, обитававайки една приветлива и чиста градска среда.

Повече снимки можете да разгледате тук!

За детските площадки, обновени в район „Илинден" през 2017 г. можете да прочетете ТУК!

За детските площадки, обновени в район „Илинден" през 2016 г. можете да прочетете ТУК!