Илинден
| Последно обновяване на

Новини


ВРЪЧВАНЕ НА ГОДИШНИТЕ СПОРТНИ НАГРАДИ

Публикувана на: 20/12/2018 в 11:40:02 AM


Спазвайки създадената вече традиция и тази година на 19 декември, кметът  на района г-н Иван Божилов, в празнична предколедна атмосфера, връчи на директори на районни училища и учители по физическо възпитание отличия за принос в развитието на спорта и за активно включване в спортни прояви, организирани от районната администрация и от  дирекция ПИСТ на Столична община през 2018 г.

Грамоти и купи получиха директорите на училища, чиито отбори взеха активно участие в районното първенство на „Ученически игри 2018-2019“ - 3. СУ „М. Дринов“, 43. ОУ „Хр. Смирненски“, 45. ОУ „К. Величков“, 33. ЕГ „Св. София“, 113. СУ „С. Филаретов“, ПГХВТ „Проф. д-р Г. Павлов“ и ПГАВТ „А. С. Попов“.

С лични плакети за добра подготовка, редовно участие и отлично представяне на отборите им в различни спортните състезания бяха отличени учителите по физическо възпитание: Тони Тодоров, Димитър Лютаков, Стилиянка Захариева, Павлина Стоянова, Веселина Бабова, Филип Филипов, Ангел Аврамов, Никола Кънчев, Росица Малинова и Георги Цонев.

Специална грамота и плакет получи г-н Васил Вътов - председател и треньор на Спортен клуб по самбо и джудо „Илинден-София“ за принос в развитието на спорта на общинско, републиканско и международно ниво, за активно участие в районните спортни прояви, за отлична подготовка и провеждане на станалия вече ежегоден Международен турнир по джудо, проведен за четвърти пореден път на 03 ноември т.г.

Присъстващите бяха поздравени и от г-жа Мария Тодорова – заместник-кмет на Район „Илинден“.

Г-н Божилов поговори с всеки от присъстващите, като отбеляза, че мястото на децата е там – в залите, басейните, стадионите, сред съмишленици, сред спортни противници, сред хората, учещи ги да се борят и да побеждават. От своя страна наградените директори и учители благодариха за високото признание на техния труд и изразиха увереността си за продължаване на спортните успехи на отборите от районните училища в бъдещи районни, градски и републикански състезания. Директорът на 33. ЕГ връчи юбилеен плакет на г-н Божилов по повод 25 години от създаването на гимназията, отбелязана съвсем наскоро с тържествен концерт.

Повече снимки можете да разгледате тук.