Илинден
| Последно обновяване на

Новини


Деца от 3. СУ „Марин Дринов“ посетиха Музейко в рамките на кампанията „Дни на толерантността в район „Илинден“ – 2018“

Публикувана на: 17/12/2018 в 10:53:19 AM


Като организатор на превантивната дейност на територията на район „Илинден“ Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ организира конкурс „Клас на месеца“ в рамките на традиционно провеждащата се през месеците ноември-декември кампания „Дни на толерантността в район  „Илинден“ по инициатива на кмета на района г-н Иван Божилов.

Конкурсът „Клас на месеца“ се проведе и като превенция на намаляване броя на отпадналите ученици от образователната система и съгласно предварителния регламент, излъченият клас на месеца трябваше да посети Музейко.

На прага на предстоящите коледни празници обаче кметът на района г-н Божилов, в качеството си и на председател на МКБППМН, разшири първоначалната идея на конкурса „Клас на месеца“, като организира посещение на Музейко за всички деца от 1 до 4 клас от 3. СУ - прекрасен коледен подарък за децата с цел мотивация за постигане на по-високи резултати в обучението и възпитание в толерантност.

Коледа е времето, в което науката и свръхестественото си правят среща, а какво по-подходящо място за това от Детския научен център в Музейко. Малчуганите от 3. СУ потърсиха коледния дух из залите, разположени по трите етажа на музея, водени от образователния екип на Музейко.  Специалистите разказаха по завладяващ и разбираем начин най-интересното от света на науката и ангажираха децата и тяхното въображение в решаването на различни загадки.

Повече снимки можете да разгледате тук.