Илинден
| Последно обновяване на

Новини


Кампанията „Дни на толерантността в район „Илинден – 2018“ премина през 45. ОУ „Константин Величков“ с форум-театър

Публикувана на: 14/12/2018 в 02:17:12 PM


Тазгодишната кампания „Дни на толерантността в район „Илинден“ премина и през 45. ОУ „Константин Величков“, където на 13 декември т.г. в актовата зала на училището се проведе форум театър.

Учениците от началния курс на обучение, заедно с актьори от „Камбана Арт“ ЕООД се пренесоха в хипотетични конфликтни ситуации чрез способите на форум-театъра и чрез артистичните превъплъщения те достигнаха до разрешаването на сериозни казуси и извлякоха жизненоважни изводи, основополагащи за наличието и развитието на повече толерантност и разбирателство сред тях и в обществото като цяло.

Кампанията „Дни на толерантността в район „Илинден“, която се провежда вече четири години поред сред ученици от районните училища, а тази година и сред децата от подготвителните групи от районните детски градини, е организирана по инициатива на кмета на района г-н Иван Божилов и в партньорство с Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни с основна цел - превенция на агресията и насилието сред децата и учениците.

Повече снимки можете да разгледате тук!