Илинден
| Последно обновяване на

Новини


Из творческия сезон за школите при НЧ „Роден край-1931”

Публикувана на: 11/12/2018 в 01:46:56 PM


Автор: Мая Китова, секретар на НЧ „Роден край – 1931“

Творческият сезон за школите при НЧ „Роден край-1931” започна ударно и много успешно. През октомври  и  ноември балет „Меги денс” участва в три много силни фестивала – МФИ „Кръстопът на музите”, ФИ за Купа „Търновска царица” и МФИ „Утринна звезда” – Банско 2018.  При  голяма конкуренция  с много добри  състави  във всички възрастови групи, балетът бе удостоен с общо пет първи, три  втори, три  трети места и Гран При за върхови постижения  в танцовото изкуство. Изключително сме горди с представянето на нашите деца.

Школата по изобразително изкуство представи своя изложба „ Спомени от лятото”, в която детските рисунки  излъчваха  настроение  и  щастливи емоции, като завладяваха  с багрите си всеки посетител на изложбата.

Месец декември също е наситен с много изяви и предколедно настроение. Започнахме с  „Работилница на Дядо Коледа” за изработване  на красиви коледни картички и украси.

На  7-ми  декември се включихме в благотворителния концерт с базар „Деца помагат на деца” в ОКИ „Красно село”, организиран от НЧ „Хр. Смирненски – 1945” и НЧ „Райко Алексиев - 1947” за събиране  на средства за децата, пострадали при пътни инциденти. Нашето читалище участва  в концертната програма и с експонати в благотворителния базар.

Същият ден бе открита коледна изложба на Школата по изобразително изкуство в сградата на читалището. Жителите на квартала ще имат удоволствието да се наслаждават на прекрасните рисунки до средата на януари.

На 10–ти декември бе открита изложба „Рождество” в сградата на СО – район „Илинден” в присъствието на зам. кметовете г-жа Мария Тодорова и г-жа Галя Минчева, и служители от районната администрация. Вярваме, че пъстрите и весели детски творби ще внесат много  допълнително коледно  настроение  в последните дни на годината.

Предстои на 12-ти декември да се проведе благотворителен коледен базар с детски  рисунки, картички  и  сувенири  в сградата  на районната  администрация, като, от една страна се надяваме да внесем радост и празнично усещане в домовете на хората, които ще си купят нещичко от базара, а от друга - ще подкрепим дейността на школите при Читалището.

Ръководството на читалището благодари от сърце на ръководителите на балет „Меги денс” г-жа Меглена Неделчева и на Школата по изобразително изкуство г-жа Меглена Шаманова за всеотдайната работа с децата, за търпението и неизчерпаемото творческо вдъхновение, с което зареждат  нашите млади таланти.

Пожелаваме на всички деца  и  ръководители  в  школите  и  курсовете  при читалището  весели Коледни празници и здрава, щастлива и успешна 2019 година! Нека е изпълнена  с  много  удовлетворяващ труд, постигнати успехи и достигнати върхове!

Повече снимки можете да разгледате тук!