Илинден
| Последно обновяване на

Новини


Успели българи дават личен пример на ученицте от 33. ЕГ „Света София"

Публикувана на: 27/11/2018 в 02:14:42 PM


На 27 ноември 33. ЕГ „Света София“ в район „Илинден“ бе домакин на кампанията „Успели българи дават личен пример“, организирана от водещи журналисти в Нова телевизия и известни български актьори и изпълнители, с подкрепата на Министерството на образованието и науката и Столична община.

На този ден в класните стаи нямаше учители и ученици, а съмишленици, търсещи заедно отговор на важните за всеки млад човек въпроси, свързани с неговата себеизява и професионална реализация, за духовността и цената на успеха.

Известни лица от екрана и сцената превърнаха един обикновен учебен час в урок по вдъхновение и мотивация: с увлекателен разказ Галя Щърбева поведе осмокласниците в света на телевизията, Мариян Станков – Мон Дьо и Николай Василковски попаднаха в епицентъра на буря от въпроси за професионалния път на автора и журналиста, а чаровната изпълнителка Цвети Радойчева имаше мисията да подчертае ролята на изкуството за създаването на личности. Учениците дълго ще помнят и емоционалния час на Павел Владимиров, който с присъщата си естественост и чувство за хумор, веднага скъси дистанцията и се сдоби с още много приятели и почитатели.

Заместник-кметът на Район „Илинден“ г-жа Мария Тодорова и директорът на гимназията г-жа Стоименка Димитрова благодариха на  инициаторите за амбицията им чрез добрия пример да бъдат посланици на идеята за оставането на младите хора в България и успешното им реализиране в сферата, която са избрали.

Повече снимки можете да разгледате тук.