Илинден
| Последно обновяване на

Новини


Жителите от бл. 145Б в ж.к. „Света Троица“ получиха от Кмета на район „Илинден“ нови туи на мястото на откраднатите

Публикувана на: 16/11/2018 в 02:48:57 PM


На днешния 16 ноември, в който отбелязваме Деня за по-чист въздух и Международния ден на толерантността, кметът на район „Илинден“ г-н Иван Божилов се срещна с домоуправителя и жители на бл. 145Б в ж.к. „Света Троица“, на които подари 5 броя нови туи за озеленяване на пространството пред блока.

Жестът на Кмета имаше за цел да компенсира откраднатата преди няколко дни растителност от градинката пред блока, която се обновява и озеленява в момента по Програма „Зелена София“ 2018 на Столична община.

Г-н Божилов връчи на Домоуправителя специално обръщение с поздрав към него и всички живеещите в блока за спечеления проект по Програма „Зелена София“ 2018. В обръщението си г-н Божилов изтъкна и връзката между озеленяването и чистотата на въздуха, като каза че високо цени активната роля на етажна собственост от бл. 145Б, която показа нагледно, че има начини всеки един от нас да допринесе, освен за облагородяване и естетизиране на своята градска среда и чрез засаждането на нова растителност - за подобряване на чистотата на въздуха в столицата в дългосрочен план.

Жителите от бл. 145Б на свой ред благодариха сърдечно на г-н Божилов за оказаната подкрепа и срещата приключи със заключението, че за да си гарантираме повече естетика, спокойствие и сигурност в града, отговорност на всеки един от нас е да бъде толерантен и да възпитава децата си в толерантност – във всичките й проявления, включително и към труда на другите хора, защото това, какво ни очаква в утрешния ден зависи от това, какво правим и на какво учим децата си днес.

Повече снимки можете да разгледате тук