Илинден
| Последно обновяване на

Новини


Кампания „Дни на толерантността в район „Илинден“ 2018 присъедини към своите участници и децата от ДГ № 153 „Света Троица“

Публикувана на: 05/11/2018 в 01:40:38 PM


На 2 ноември т.г. Кампания „Дни на толерантността в район „Илинден“, организирана в партньорство с Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, присъедини към своите последователи и малчуганите от ДГ № 153 „Света Троица“.

Актьорите от „Камбана Арт“ ЕООД пренесоха децата от подготвителните групи чрез способите на форум-театъра в света на приказките, а чрез магията на изкусните артистични превъплъщения, в които малчуганите влизаха и излизаха, те се докоснаха до жизненоважни теми, основополагащи за наличието и развитието на повече толерантност и разбирателство сред подрастващите и в обществото като цяло.

Приказните герои, с които децата се идентифицираха им помогнаха да разберат същността на думичката „толерантност“, като съпреживяха, както болката, така и гнева на отхвърления различен, докоснаха се до жизненоважното значение на труда и срещнаха чувството за отговорност като важен фактор при общуването с другите хора.

Официален гост на събитието беше г-жа Мария Тодорова - заместник-кмет на район „Илинден", която поздрави артистите от „Камбана Арт“ ЕООД за добре поднесените приказни постановки и тематични послания на разбираем за децата език, и благодари на г-жа Юлия Танева, директор на ДГ № 153, като й връчи грамота за активната подкрепа на Кампанията „Дни на толерантността в район „Илинден" - 2018.

Кампанията, която по инициатива на г-н Иван Божилов – кмет на район „Илинден“ се провежда ежегодно вече четири години поред сред ученици от районните училища, тази година разшириха своя периметър на действие, като обхвана и подготвителните групи от районните детски градини.

Тазгодишните „Дни на толерантността в район „Илинден" продължават да следват първоначално поставената си цел - да работят за превенция на агресията и насилието сред децата и учениците, а надеждите на организаторите са свързани с разширяване на периметъра на действие на Кампанията и привличане на последователи и сред родителите на децата, защото само тогава бихме могли да гарантираме едно по-спокойно и щастливо детство на нашите деца.

Повече снимки можете да разгледате тук!