Илинден
| Последно обновяване на

Новини


Kампания „Дни на толерантността в район „Илинден“ посети ДГ № 52 „Илинденче“

Публикувана на: 30/10/2018 в 03:57:25 PM


На 29 и 30 октомври т.г. Кампания „Дни на толерантността в район „Илинден“, организирана в партньорство с Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, посети двете сгради на ДГ № 52 „Илинденче“, където беше активно подпомогната от директора на градината г-жа Соня Богданова.

Чрез способите на форум-театъра актьорите от „Камбана Арт“ ЕООД пренесоха малчуганите от подготвителните групи в света на приказките и чрез магията на изкусните артистични превъплъщения, в които децата влизаха и излизаха, те се докоснаха до жизненоважни теми, основополагащи за наличието и развитието на повече толерантност и разбирателство сред подрастващите и в обществото като цяло.

Така, чрез приказните герои, с които децата се идентифицираха, те разбраха същността на думичката „толерантност“, като съпреживяха, както болката, така и гнева на отхвърления различен, докоснаха се до жизненоважното значение на разбирателството и срещнаха чувството за отговорност като важен фактор при общуването с другите хора.

Кампанията „Дни на толерантността в район „Илинден“, която по инициатива на г-н Иван Божилов – кмет на район „Илинден“ се провежда ежегодно вече четири поредни години сред ученици от районните училища, тази година разшири своя периметър на действие, като обхвана и подготвителните групи от районните детски градини.

Тазгодишните „Дни на толерантността в район „Илинден“ продължават да следват основната си цел - превенция на агресията и насилието сред децата и учениците, а надеждите на организаторите са свързани с разширяване на нейния периметър на действие и привличане на съмишленици и последователи и сред родителите на децата, защото само тогава бихме могли да гарантираме едно по-спокойно и щастливо детство на нашите деца.

Повече снимки можете да разгледате тук!