Илинден
| Последно обновяване на

Новини


Районна администрация „Илинден“ стартира ежегодната си кампания „Дни на толерантността в район „Илинден“

Публикувана на: 24/10/2018 в 01:02:02 PM


Кампанията, която, по инициатива на кмета на района г-н Иван Божилов, Районната администрация провежда ежегодно вече четири поредни години сред ученици от районните училища под наслов „Дни на толерантността в район „Илинден“ тази година разшири своя периметър на действие, като обхвана и подготвителните групи от районните детски градини.

Домакин на откриването на тазгодишната Кампания, организирана в партньорство с Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, беше директорът на 51. ДГ „Щурче“ г-жа Светла Петрова, а първите участници в кампанията станаха малчуганите от двете подготвителни групи при детската градина.

Чрез способите на форум-театъра актьорите от „Камбана Арт“ ЕООД пренесоха децата в света на приказките и чрез магията на изкусните артистични превъплъщения, в които децата получиха възможност да влизат и да излизат, те се докоснаха до жизненоважни теми, основополагащи за наличието и развитието на повече толерантност и разбирателство сред подрастващите и в обществото като цяло.

Така, чрез приказните герои, с които децата се идентифицираха, те разбраха същността на думичката „толерантност“, като съпреживяха, както болката, така и гнева на отхвърления различен, докоснаха се до жизненоважното значение на труда и срещнаха чувството за отговорност като важен фактор при общуването с другите хора.

Кампанията „Дни на толерантността в район „Илинден“, която има за цел превенция на агресията и насилието сред децата и учениците, продължава своето турне по останалите детски градини и училища от Района с надеждата нейната цел да бъде популяризирана и да намери съмишленици и последователи и сред родителите на децата, защото само тогава бихме могли да осигурим едно по-спокойно и щастливо детство на нашите деца.

Повече снимки можете да разгледате тук