Илинден
| Последно обновяване на

Новини


3. СУ „Марин Дринов“ за поредна година започва реализацията на проект „Детско полицейско управление“

Публикувана на: 02/10/2018 в 12:49:03 PM


Октомври месец в 3. СУ „Марин Дринов“ започна с официално стартиране на проект „Детско полицейско управление“ – продукт на добрите партньорски взаимоотношения между училището и 3. РУ на СДВР.

Споразумението за партньорство бе подписано от началника на 3. РУ на СДРВ комисар Дойчин Дойчинов и директора на 3. СУ Олег Михайлов на тържествената церемония, състояла се в двора на училището.

Невръстните новопосветени доброволци от Детското полицейско управление с гордост положиха клетва пред събралото се множество, с която се заклеха да работят за един по-справедлив и по-добър свят, изпълнен с ведри, честни и усмихнати хора.

Основните цели на проекта, които ще бъдат реализирани под вещото ръководство на инспекторите Ваня Цонкова и Илияна Танева, както и на други техни колеги от 3. РУ на СДВР и учители от училището, са свързани с изграждане и утвърждаване на ценностно отношение у малчуганите към законите в страната, създаване на навици за безопасно поведение и вземане на адекватни решения в сложни ситуации, изграждане на гражданска позиция и развитие на граждански компетентности, стимулиране на прилежност и инициативност, и не на последно място - повишаване на доверието към полицията.

Сред официалните гости на церемонията бяха кметът на район „Илинден“ Иван Божилов и двете заместник-кметове – Галя Минчева и Мария Тодорова, представители на столични райони, на СДВР и Главна дирекция „Национална полиция“, и множество полицаи, които изненадаха децата с демонстрация на полицейски способи за съблюдаване на реда и преследване и залавяне на нарушители, и най-вече с полицейските си мотоциклети и обучени кучета и коне.

Повече снимки можете да разгледате тук!