Илинден
| Последно обновяване на

Приключиха ремонтните дейности по Ларгото в ж. к. „Захарна фабрика“

Публикувана на: 20/09/2018 в 09:23:32 AM


Един от изпълнените големи проекти на кмета на район „Илинден“ г-н Иван Божилов е ремонтът на Ларгото – вътрешноквартална улица и зона за разходка и отдих, разположена в ж.к. „Захарна фабрика“.

Дейностите по ремонта и обновяване на Ларгото се състояха в пренареждане на паважната настилка на улицата (характерна черта на квартала), цялостна реконструкция на островната пешеходна алея с нова настилка от унипавета и изградена достъпна среда под формата на рампи за хора с увреждания. Монтирани са 18 броя нови пейки и 6 броя нови кошчета за боклук. В градинската част са засадени млади розови храсти, като желанието на Кмета е да се развие един прекрасен квартален мини розариум.

„Захарна фабрика“ е един от най-старите жилищни квартали в София, със стара инфраструктурата, нуждаеща се от обновление и реконструкция, и моето желание е това да се случва с по-ускорени темпове, но всичко зависи от финансовите възможности. Хубавото при нас е, че няма много високо строителство, а междублоковите пространства са зелени и просторни.“ – каза г-н Иван Божилов – кмет на район „Илинден“.

Освен текущата поддръжка и ремонт на улици и тротоари, залегнали в годишната програма на районната администрация, стремежът на Кмета е годишно поне една вътрешно квартална улица да бъде  изцяло ремонтирана – през настоящата година това е ул. „Божана“ в ж.к. „Захарна фабрика“, която е възлова улица за квартала.

Наред с по-крупните проекти, бяха ремонтирани поетапно и с оглед на финансовите възможности и прилежащите тротоари на санираните блокове в ж.к. „Захарна фабрика“.

Повече снимки можете да разгледате тук.