Илинден
| Последно обновяване на

3. СУ „Марин Дринов“ посрещна първия учебен ден с ремонтирана фасада и чисто нови вътрешни пространства

Публикувана на: 19/09/2018 в 07:09:19 PM


На 17 септември т.г. 3. СУ „Марин Дринов“ изненада своите ученици, като отвори врати с току що ремонтирана и приветлива фасада, и чисто нови вътрешни пространства.

Това лято в 3. СУ стартира работата по Плана за Интегрирано градско възстановяване и развитие на София и проекта за изграждане и основен ремонт на училището по Оперативна програма „Региони в растеж“.

По проекта са предвидени дейности по цялостна реконструкция и модернизация с акцент енергийна ефективност в училището, които ще продължат до другата учебна година, но началото на 2018-2019 година посрещна учениците с обновена фасада и изцяло ремонтирани първи и втори етаж на училището и прилежащите тоалетни, и обновен стол за хранене. Разбира се, и училищното оборудване в готовите класните стаи е подменено с чисто ново.

С голяма радост директорът на училището г-н Олег Михайлов приветства учениците с добре дошли в обновеното училище, а след кратката програма децата последваха първия училищен звънец с вълнение и погълнати от уютната атмосфера по коридорите и приветливите нови класни стаи.

Сред гостите на събитието присъстваха г-жа Галя Минчева – заместник-кмет на Район „Илинден“ и г-жа Лилия Тиркова – секретар на района, които поднесоха своите поздравления на г-н Михайлов от името на кмета на района г-н Иван Божилов.

След като направиха оглед на готовата вече част от училището, г-жа Минчева и г-жа Тиркова поздравиха директора за добре свършената работа за краткото време през лятото, като му пожелаха успешно довършване на проекта и пълно училище с ученици догодина!

Повече снимки можете да разгледате тук