Илинден
| Последно обновяване на

Новини


Г-н Иван Божилов - кмет на район „Илинден" беше официален гост на откриването на учебната година в 43. ОУ „Христо Смирненски“

Публикувана на: 18/09/2018 в 01:08:38 PM


На 17 септември т.г. дворът на 43. ОУ „Христо Смирненски“ се изпълни с радостна глъчка на деца и усмихнати родители и учители, събрали се да положат заедно началото на новата 2018-2019 учебна година.

След тържественото посрещане на флага на училището и преди кратката ученическа програма последва слово на директора г-н Сергей Богачев, който отправи приветствие към всички ученици и учители, като им пожела здраве, любознателност и откривателски дух по пътя на знанието, отбелязвайки значимостта на образованието и ключовата роля на училището за духовното и интелектуално развитие на децата и младото поколение.

Директорът акцентира върху ремонта на сградата на бившето Военно окръжие, която е в двора на училището, като изказа специални благодарности за активната роля по подготовката и организацията на ремонтните дейности на районния кмет и на кмета на Столична община.

Сред официалните гости на събитието бяха кметът на Район Илинден“  г-н Иван Божилов и заместник-кмет г-жа Мария Тодорова, както и други служители от администрацията.

Господин Божилов приветства деца, учители и родители, като им пожела здраве и на добър час през новата година. Кметът изтъкна необходимостта от повече внимание при излизане на двора, търпение и толерантност през тази учебна година предвид ремонтните дейности на сградата на бившето Военно окръжие.

Догодина по същото време ремонтираната днес сграда ще бъде част от училището, осигурявайки чисто нов  корпус за обучение на ученици от I до III клас с 6 класни стаи, 2 художествени ателиета, учителска стая, библиотека, сервизни помещения и нова столова за хранене за 72 деца.

Сред официалните гости на събитието беше и г-жа Евгения Гешева – председател на НЧ „Гоце Делчев – 1927“ – бивш възпитаник и настоящ приятел на 43. ОУ. Г-жа Гешева отправи топли поздравления към събралото се множество, като изказа своята гражданска съпричастност към всички въпроси, касаещи просперитета на училището и изтъкна, че с радост ще подпомага различни дейности, инициативи и изяви по линия на развитие на изкуствата и културата в новите художествени ателиета.

Повече снимки можете да разгледате тук