Илинден
| Последно обновяване на

Новини


Учители от училища и детски градини, разположени на територията на район „Илинден“, станаха носители на годишните награди на РУО София–град

Публикувана на: 21/06/2018 в 03:59:18 PM


За десета поредна година на официална церемония бяха обявени носителите на годишните награди на Регионалното управление на образованието /РУО/ София–град. Те бяха връчени от зам.-министъра на образованието и науката Таня Михайлова и началника на РУО София–град  Ваня Кастрева.

Традиционно, наградените бяха разпределени в четири категории и удостоиха директори на училища и детски градини, както и учители в различни културно-образователни сфери за отлични постижения в тях, като, според думите на г-жа Ваня Кастрева, номинацията е направена от страна на експертите на РУО, които пряко работят с директорите и учителите от институциите и имат наблюдения върху техния професионализъм и постижения.

В нелеката фаза на пресяването на най-добрите директори и учители за тази година бяха следвани различни критерии, като сред водещите бяха образцовото изпълнение на задълженията, партньорството  с различни институции и не на последно място - постиженията на учениците.

Станалото традиционно награждаване на РУО през годините се е провеждало на 11 май, в деня на светите братя Св. Св. Кирил и Методий, но тези година за първи път наградите бяха връчени на 18 юни – в навечерието на 19 юни, когато Българската православна църква чества паметта на Паисий Хилейндарски.

Сред наградените учители за принос в развитието на столичното образование от училищата и детските градини в район „Илинден“, които бяха удостоени със Сова и грамота са:

Бистра Гочева – старши учител в ДГ №51 „Щурче“

Гергана Филипова – старши учител в начален етап в 43 ОУ „Христо Смирненски“

Антоний Методиев – учител по философия в 33 ЕГ „Света София“

Инж. Снежана Малинова – учител по професионална подготовка в ПГЕТЕ „Хенри Форд"