Илинден
| Последно обновяване на

Новини


Фестивал на приятелството на гости на район „Илинден“

Публикувана на: 12/06/2018 в 01:07:46 PM


На прага на Световния ден на приятелството парк „Света Троица“ стана домакин на станалия вече популярен Фестивал на приятелството.

Организиран от Фондация „Радетели за България“, под патронажа на кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова, и в партньорство с районна администрация „Илинден“ и Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, Фестивалът събра пред откритата сцена в парка жители и гости на района - много последователи на идеята за приятелството от всички възрастови групи, готови да си подадат ръка и, пренебрегвайки различията помежду си, да се забавляват заедно.

Фестивалът беше официално открит на 8 юни т.г. от председателя на Фондация „Радетели за България“ г-жа Нели Илиева, която връчи почетен знак на земестник-кмета на район „Илинден“ г-жа Мария Тодорова, като й благодари за подадената приятелска ръка и принос в реализацията на благородната идея.

Г-жа Тодорова, на свой ред, поздрави организаторите за чудесната инициатива от свое име и от името на кмета на района г-н Иван Божилов, като подчерта, че приятелството се гради лесно и изисква само желание и открито сърце, а с годините се превръща в солидна основа, върху която може да бъде съградено сътрудничество и подкрепа, взаимно разбиране и доверие, и най-важното - да бъде оказана помощ и подкрепа в случай на нужда.

Фестивалът, който беше организиран с цел да обедини в един празник на приятелството и толерантността децата на София, независимо от тяхната възраст, потребности или здравословно състояние, и като превенция на противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, прерасна в едно голямо събитие, изпълнено с много настроение за всички посетители, създадено от водещия Милчо Соколов, представител на Фондацията, и богатата музикално-развлекателна програма, в която взеха участие млади и талантливи изпълнители като Теди Еротеева, Теди Иванова, Боян и др.

Двата дни на Фестивала преминаха неусетно между капките и въпреки променливото време всички се забавляваха от сърце, създавайки много нови приятелства, а най-малките гости се оказаха и най-облагодетелствани, защото сред многото организирани специално за тях игри и забавления, получиха много подаръци, лакомства и изненади.

Повече снимки можете да разгледате тук