Илинден
| Последно обновяване на

Новини


Учениците от 3. СУ „Марин Дринов“ реализираха поредната си фотографска изложба, този път по проект „Моят първи фотоапарат 2“

Публикувана на: 08/06/2018 в 10:52:46 AM


Учениците от 3. СУ „Марин Дринов“, вече известни със своята креативност и жажда за творчески изяви, по инициатива на директора на училището Олег Михайлов реализираха за втора поредна година Проект „Моят първи фотоапарат 2“, финансиран по програма „Култура“ на Столична община.

Ръководени от своя ментор известния фотограф Юрий Трейман, децата  получиха фотоапарати, начални фотографски познания и свободата да изразят себе си чрез способите на това визуално изкуство.

Резултатите от фотографското вдъхновение на децата бяха събрани и експонирани в изложба в двора на училището, която беше открита на 7 юни т.г. в присъствието на официални гости, ученици и учители.

Уникалната изложба на детски фотографии беше съпътстващо събитие на програмата на деветото издание на Европейския месец на фотографията, организиран от Фотографска академия под мотото „Сила“.

Сред официалните гости на откриването на изложбата бяха заместник-кметовете на район „Илинден“ г-жа Мария Тодорова и г-жа Галя Минчева, които поздравиха г-н Михайлов и участниците в изложбата за ефектните и вълнуващи кадри, запечатани върху хартията и отправиха покана изложбата да бъде експонирана в перспектива и във фоайето на районна администрация „Илинден“, където ще може да бъде видяна от много хора, а идеята чрез изкуството да работим за естетическото възпитание на децата и тяхното културно израстване да придобие по-широката популярност.

Повече снимки можете да разгледате тук