Илинден
| Последно обновяване на

Новини


Народно читалище „Г. С. Раковски – 1925“ представи книга за възпитанието на децата на японския инженер и предприемач Масару Ибука - основател на „Сони“

Публикувана на: 07/06/2018 в 11:27:28 AM


Народно читалище „Г. С Раковски – 1925“ е посветило много от своите читалищни дейности на децата и тяхното възпитание, обучение по изкуства и културно израстване, както и на формирането им като способни личности и достойни граждани на България.

В лицето на своя секретар г-жа Ценцерушка Андреева Читалището пое инициатива със сериозна социална значимост и представи пред аудитория книгата „Всичко се решава преди детската градина“.

Автор на книгата е японският инженер и предприемач Масару Ибука (1908-1997) – основател на технологичния гигант „Сони“ и негов почетен председател до края на дните си. Вдъхновен от музикалния педагог Шиничи Сузуки и от резултатите от неговата работа с малки деца, Ибука създава Асоциация за ранно развитие на детето. След като натрупва известен опит, той написва „Всичко се решава преди детската градина“ – една книга за необятния потенциал на невръстното дете, която заслужава водещо място като полезно ръководство по възпитание и настолна книга за родители, учители и педагози.

Официален гост на събитието беше културното аташе на Япония в България г-жа Мисаки Нишимура, която поздрави г-жа Андреева за чудесната инициатива, а г-жа Андреева й благодари, на свой ред, за гостуването, като й подари книга с българските владетели и своя стихосбирка за спомен.

Сред гостите на културното събитие бяха двете заместник-кметове на район „Илинден“ г-жа Мария Тодорова и г-жа Галя Минчева, и главния архитект на района арх. Борис Костадинов, които с интерес наблюдаваха презентацията и се забавляваха от сърце с детската музикално-танцова програма на финала, изпълнена от балерините от Балет „Ева“, малките пианисти от Школата по пиано при Читалището и от сладките фолклорни танцьори от ДГ № 52 „Илинденче“.

Повече снимки от събитието можете да разгледате тук