Илинден
| Последно обновяване на

Новини


В НЧ „Г. Делчев – 1927“ се състоя турнир по шахмат за деца за „Купата на Кмета на район „Илинден“

Публикувана на: 21/05/2018 в 10:34:54 PM


На 19.05.2018 г. в НЧ „Гоце Делчев - 1927" се състоя ежегодният турнир по шахмат за деца до 12 годишна възраст „За купата на Кмета на район „Илинден".

Турнирът беше организиран със съдействието на НЧ „Г. Делчев -1927“, под патронажа на Кмета на район „Илинден" Иван Божилов от Боряна Строкова, треньор на Клуба по шахмат при Читалището.

Участие взеха изявени шахматисти от столичните училища – членове на Клуба. Официален гост на откриването на турнира и представител на Кмета на района беше Анжела Лозанова - началник на отдел „Образование, култура, спорт, социални дейности и връзки с обществеността".

Състезанието протече в дух на честна, коректна игра с оспорвани битки и беше спечелено от Петя Караиванова – „Шампионката на България” по шахмат за момичета до 12 г.

Първите трима по генерално класиране, които  получиха „Купата на Кмета на район „Илинден”са: Петя Караиванова от 18. СУ, Кристиян Найденов от 54. СУ и Максим Торманов от 45. ОУ.

Подгласниците на победителите бяха наградени с медали: Любомир Григоров от 125. СОУ – със златен медал, Цветан Божилов от 43. ОУ със сребърен медал и Кирил Иванов – с бронзов.

За празничното настроение след турнира допринесоха осигурените за участниците почерпка, грамоти и предметни награди.
Повече снимки можете да разгледате тук