Илинден
| Последно обновяване на

Новини


Директорите на ДГ № 153 „Св. Троица“ и 3. СУ „М. Дринов“ от район „Илинден“ са сред наградените от Столична община за принос в развитието на столичното образование

Публикувана на: 18/05/2018 в 03:34:10 PM


На 17 май т.г. в Театър „София“ се състоя официалното връчване на ежегодните награди на Столична община за цялостна дейност и изключителни постижения в развитието на средното образование.

За голяма радост на район „Илинден“ сред наградените тази година бяха директорите на ДГ № 153 „Света Троица“ и 3. СУ „Марин Дринов“ – Юлия Танева и Олег Михайлов.

Приносът на отличените директори в областта на образованието обединява в едно цяло многопластовата роля на директорите като добри стопани по отношение на материалната база и отговорни мениджъри по линия на образователния процес, като социално ангажирани личности по отношение на деца, ученици, родители и обществото като цяло.

В този ред на мисли, г-жа Танева и г-н Михайлов получиха грамоти и заслужено признание за доброто стопанисване на ДГ № 153 „Св. Троица“ и 3. СУ „М. Дринов“, за дисциплинирано финансово управление на поверените им детска градина и училище, за привличането на допълнителни средства за подобряване на материално-техническата база и повишаване на ефективността на учебно-образователния процес, за търсенето на възможности за допълнителна квалификацията на учителите, за изграждането на сътрудничества с други образователни институции, неправителствени организации и социални партньори с цел реализацията на съвместни инициативи и обмяна на опит.

Сред официалните гости на събитието присъстваха Йорданка Фандъкова – кмет на Столична община, инж. Таня Михайлова – зам.-министър на образованието и науката, д-р Ваня Кастрева – началник на Регионално управление на образованието „София – град“, Мария Минчева – директор на Дирекция „Образование“ при Столична община и др.

От страна на Районна администрация „Илинден“ сред гостите бяха Анжела Лозанова – началник на отдел „Образование“ и  Атлаза Василева – гл. експерт „Образование“, които поздравиха наградените директори от името на кмета на район „Илинден“ Иван Божилов за добре свършената работа през изтеклата година, като им пожелаха да продължават да развиват поверените им детска градина и училище все така гъвкаво и прогресивно в днешната динамично променяща се действителност.

Повече снимки можете да разгледате тук