Илинден
| Последно обновяване на

Кметът на район „Илинден“ присъди отличия за принос в развитието на спорта

Публикувана на: 09/01/2018 в 02:24:05 PM


В края на миналата година и на прага на новата 2018 година по инициатива на кмета на район „Илинден“ г-н Иван Божилов и в подкрепа на инициативата „София – Европейска столица на спорта 2018 година“ бяха връчени отличия за принос в развитието на спорта на училищно и районно ниво.

Присъдени бяха плакети и предметни награди на всички училища, чиито отбори са взели активно участие в организираните Ученически игри и други спортни състезания и мероприятия. Сред наградените бяха: 3. СУ „М. Дринов“, 43. ОУ „Хр. Смирненски“, 45. ОУ „К. Величков“, 113. СУ „С. Филаретов“, 33. ЕГ „Св. София“ и ПГХВТ „Проф. д-р Г. Павлов“.

Грамоти за добра подготовка, редовно участие, отлично представяне и принос в развитието на спорта получиха учителите по физическо възпитание и спорт, чиито отбори са показали високи постижение в различни области на спорта. Сред наградените учители бяха:

1.  Г-н ТОНИ ТОДОРОВ – за отлично представяне на отборите по футбол на 43. ОУ „Хр. Смирненски“.

2. Г-н ФИЛИП ФИЛИПОВ –за отлично представяне на отборите по футбол на 113. СУ „С. Филаретов“.

3. Г-н АНГЕЛ АВРАМОВ – за отлично представяне на отборите по тенис на маса и волейбол  на ПГХВТ „проф. д-р Г. Павлов“.

4. Г-н  ДИМИТЪР  ЛЮТАКОВ – за отлично представяне на отборите по футбол и волейбол на 3. СУ „М. Дринов“.

5. Г-жа СТИЛИЯНКА ЗАХАРИЕВА – за отлично представяне на отборите по футбол на 45. ОУ „К. Величков“.

6. Г-жа  ВЕСЕЛИНА БАБОВА –отлично представяне на отборите по волейбол  на  33. ЕГ „Света София“.

Плакет, грамота и предметна награда получи и г-н Васил Вътов – председател и треньор на Спортен клуб по самбо и джудо „Илинден – София“ – за изключителен принос в развитието на спорта на общинско, републиканско и международно ниво, за активно участие и отлично представяне в районни спортни прояви, за отлична подготовка и провеждане на станалия вече ежегоден Международен турнир по джудо, проведен за трети пореден път на 11.11.2017 г.

Спортната инициатива на г-н Божилов разбуди спортните страсти сред подрастващите от район „Илинден“, които, осъзнали предимствата на активните занимания с физически упражнения и спорт, си обещаха да бъдат още по-активни в следващия сезон на Ученически игри.

Повече снимки можете да разгледате тук