Илинден
| Последно обновяване на

Приключи конкурс „Весела и красива Коледа 2017“

Публикувана на: 22/12/2017 в 12:44:09 PM


По инициатива на г-н Иван Божилов – кмет на район „Илинден“ след проведен успешно коледен уркшоп сред районните общински детски градини, в резултат на който бяха изработени уникални коледни картички, се проведе и необичаен коледен конкурс.

Необичайното на конкурса беше, че участниците бяха запознати предварително с общите условия за участие и критериите за оценка, но не знаеха, че не се състезават за едно призово място, ами имаше отделни коледни направления.

По този начин, ДГ № 51 „Щурче“ беше отличена в конкурса за уникални коледни костюми, ДГ № 52 „Илинденче“ – за провеждането на традиционен коледен базар, ДГ № 153 „Света Троица“ – за провеждането на традиционен коледен концерт в храм „Света Троица“, ДГ № 158 „Зора“ – за автентично представяне на българските обичаи на Бъдни вечер и Коледа и ДГ № 179 „Синчец“ – за традиционна коледна програма.

Така, след провеждането на конкурса всяка от детските градини получи от г-н Божилов грамота и предметна награда – атрактивна магнитна дъска за рисуване, смятане и писане.

Повече снимки можете да разгледате тук