Илинден
| Последно обновяване на

Новини


Международен ден на толерантността в район „Илинден“

Публикувана на: 15/11/2017 в 04:12:33 PM


За четвърта поредна година в район „Илинден“ ще бъде отбелязан Международния ден на толерантността. Събитието, организирано с основна цел възпитание на децата от районните училища в толерантност като превенция на агресията и насилието в училище, тази година ще премине в партньорство между районна администрация „Илинден“, Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, представители на районните училища и НЧ „Г. С. Раковски – 1925“ - домакин, инициатор на дейностите и организатор на тазгодишния Ден на толерантността.

Специфичната цел на Събитието тази година е повишаване на емоционалната интелигентност на подрастващите, жизнено важна за възпитанието у децата на умения като самоконтрол, усърдие, настойчивост и самомотивация. А важността на емоционалната интелигентност и връзката между чувство, характер и морални инстинкти могат да бъдат представени на децата на разбираем за тях език най-добре чрез литературата, художественото творчеството и изкуството.

В този ред на мисли, на  16 ноември т.г. от 16:00 ч. в актовата зала на НЧ „Г. С. Раковски – 1925“ ученици от районните училища ще се срещнат с българската писателката Катя Кирянова и нейното богато на емоции творчество, както и с Ралица Негенцова - внучката на любимия на всички деца Ран Босилек, по чиито произведения ученици от 43. ОУ „Христо Смирненски“ са подготвили изложба с илюстрации.

Организираната среща ще предостави възможност на децата да се запознаят от първо лице с богатството от вродени емоции и чувствата като двигатели на човешката дейност и взаимоотношения. Чрез творчеството децата ще могат да почувстват и осъзнаят, че способността да бъдат контролирани емоционалните импулси и насочвани в правилната посока е особено важна за каляването на волята и характера на човека, а те – определящи за неговото развитие и  успех като индивид.