Илинден
| Последно обновяване на

Поредното представяне на Петя Караиванова на международната шахматна сцена

Публикувана на: 28/09/2017 в 10:50:12 AM


Европейското индивидуално първенство по шахмат за деца тази година се проведе от 4 до 14 септември т.г. в Румънския курорт Мамая. В групата „момичета до 10 години” се съревноваваха 93 състезателки от 35 държави, като сред тях 15 бяха с международно звание. Големият брой състезателки в групата беше предпоставка за  много оспорвана борба, напрежение и емоции.

България беше представена от три участнички, сред които беше Петя Караиванова – член на клуба по шахмат при НЧ „Гоце Делчев - 1927” с треньор Боряна Строкова. 10 годишната Петя е 6-кратен шампион на България по шахмат, 4-кратен вицешампион, а също бронзов и златен медалист от европейски първенства.

На състезанието в Мамая Петя се представи най-добре от българските участнички в тази възрастова група, като допусна само една загуба, четири игри завърши наравно и останалите спечели. С резултат 6 точки от 9 партии раздели 11-16 място в крайното класиране, като компютърът ѝ отреди 16 място по допълнителни показатели.

Поздравяваме състезателката от нашия район с достойното представяне, гордеем се с нея и ѝ желаем още по-големи бъдещи успехи!

Повече снимки можете да разгледате тук