Илинден
| Последно обновяване на

Новини


Първият учебен ден на 2017-2018 учебна година учениците от 3. СУ „Марин Дринов“ посрещнаха сред гвардейци

Публикувана на: 20/09/2017 в 04:35:22 PM


На 15 септември т.г. 3. СУ „Марин Дринов“ отвори врати за своите ученици, които посрещнаха новата 2017-2018 учебна година с празнична културно-музикална програма в присъствието на официални гости, сред които и представители на Националната гвардейска част, които взеха участие в програма.

Директорът на училището г-н Олег Михайлов приветства събралото се множество, като увери присъстващите в своята решимост да продължава да работи за благото на училището и възраждането на доброто му име.

Приветствено слово към учениците отправи Н.Пр. г-жа  Лйерка Алайбег – специален гост, дългогодишния приятел и спомоществовател на училището.

Сред гостите на тържеството беше г-н Трифон Павлов – председател на ГС „Епископ Йосип Щросмайер“ и секретар на НЧ „Епископ Йосип Щросмайер – 2009“, представители на ГС „Хървати за България“, представители на 3. РУ на МВР и др.

Специална изненада за първия учебен ден беше подготвена от г-н Петър Велчев – председател на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите, който изненада малките ученици с безценен подарък за всеки - нов учебник по родинознание, специално издание на Съюза.

От страна на Районна администрация „Илинден“ като официални представители на тържеството присъстваха г-жа Мария Тодорова – заместник-кмет, г-жа Лилия Тиркова - секретар на района и г-жа Анжела Лозанова - началник на отдел „Образование, култура, спорт, социални дейности и връзки с обществеността“.

Госпожа Тодорова поднесе поздравителен адрес към директора, учителския състав и учениците от училището от името на кмета на район „Илинден“ г-н Иван Божилов, като подчерта двояката роля на училището – като пазител на българската традиция и едновременно с това – като мост към иновативното бъдеще.

Повече снимки можете да разгледате тук