Илинден
| Последно обновяване на

Новини


Международен фестивал за поп и рок музика „София 2017" в подкрепа на Национална благотворителна кампания „Нека бъдем по-добри!"

Публикувана на: 23/08/2017 в 03:44:03 PM


Международен фестивал за поп и рок музика

*София 2017*

в подкрепа на

Национална Благотворителна Кампания

„НЕКА БЪДЕМ ПО-ДОБРИ“


Фестивалът за поп и рок музика - София е посветен на на празника на столицата ни и е част от Календара на културните събития на Столична община – Дирекция „Култура”, приет  с Решение на Столичен общински съвет. Фестивалът се провежда за 7-ма поредна година.
Организатори:

Столична община и Сдружение „Спринт Продакшън”

Място:
Национален дворец на културата, Зала 1

Време на провеждане:
18 Септември, 2017

Принципи:
Фестивалът за поп и рок музика – София е съобразен и отговаря на основните принципи на Културния календар на Столична община за свобода на творчеството и отвореност към публиките, за насърчаване на междукултурния диалог и международното сътрудничество, равнопоставеност на творците, ефективност и прозрачност в областта.

Цели и задачи, заложени във Фестивал за поп и рок музика – София
- съхраняване на българската популярна песен и популяризиране на нови, създадени специално за конкурса песни в поп и рок стил;
- насърчаване и привличане на вниманието на младите творци,
- талантливи композитори, текстописци, аранжьори и изпълнители и поощряване на творческите им изяви;
- продуциране и популяризиране на нови български авторски песни в поп и рок жанр, създадени специално за него;
- поощряване диалога и приемствеността между утвърдените и млади творци;
- привличане на нови партньорства и използване на всички възможни средства за медийно покритие и популяризиране на Конкурса през по-голямата част от календарната година;
- представяне на София като уникално място, което успява да съчетае културното разнообразие и допринася за развитието на града като европейска столица.
- събиране на една сцена на български и чуждестранни изпълнители и творци и утвърждаване на международния характер на конкурса. подкрепа на значима за обществото ни социална кауза

Събитието има ярко изразена социална насоченост, дава възможност за участието на хора в неравностойно положение и привлича социално ангажирана публика, с което се потвърждава, че е насочено в посока толерантност, равнопоставеност и включване в обществения живот на хората в неравностойно положение.

Категории:
Категории I
Конкурс за нова българска поп и рок песен - Зала 1 на Националния дворец на културата
Категории II
Международен конкурс за изпълнители Sofia Grand Prix - МОЛ Парадайз

Подробна информация за фестивала можете да намерите ТУК