Илинден
| Последно обновяване на

3. СУ „Марин Дринов“ експонира уникална фотоизложба в сградата на Районна администрация „Илинден“

Публикувана на: 19/06/2017 в 03:02:22 PM


Районна администрация „Илинден“ стана домакин на уникална фотоизложба на ученици от 3. СУ „Марин Дринов“, създадена под мотото „Моят първи фотоапарат“ като проект, финансиран по Програма „Култура“ на Столична община.

Реализирана по инициатива на директора на училището г-н Олег Михайлов, изложбата представя творби на ученици от V, VII и IX клас от 3. СУ, получили уникалната възможност да се потопят в магията на фотографското изкуство през пролетната си ваканция под професионалните напътствия на известния фотограф Юрий Треймън.

Изложбата „Моят първи фотоапарат“ беше за първи път представена в Руския културно-информационен център по случай 1 юни – Международния ден на детето, където привлече интереса и събра овациите с нестандартните си решения и експериментаторски поглед, както на случайните посетители на изложбата, така и на представители на фотографската гилдия.

Откриването на изложбата приключи с поздравления от страна на г-жа Мария Тодорова – зам.-кмет на район „Илинден“, която високо оцени, както уникалната изява във фотографското изкуство на невръстните фотографи от училището, така и изключителната заслуга за успешния им дебют на техния ментор – г-н Треймън.

Повече снимки можете да разгледате тук