Илинден
| Последно обновяване на

Детска градина №179 „Синчец“ бяга, скача и хвърля по проект „Движение и здраве“

Публикувана на: 16/06/2017 в 11:41:44 AM


На 17 май 2017 г. децата от Детска градина №179 „Синчец в район „Илинден“ активно отбелязаха Деня на българския спорт, като организираха в градината си празник под мотото „Бягай, скачай, хвърляй“.

Събитието, финансирано изцяло от Столична община и реализирано в подкрепа на инициативата „София - Европейска столица на спорта - 2018 година“ даде възможност на малчуганите от градината да покажат спортсменски дух и с много хъс и настроение да открият празника и да се включат в дейностите, организирани по проекта - бягане през стълбичка, хвърляне на плътна топка от „колянка“ с две ръце над глава, подскоци с промяна на посоката, формула 1, хвърляне на копие, скок от място и осем минутно бягане за издръжливост.

Спортният празник обхвана стотици деца. Заявените участници от 3-та и подготвителна групи се пробваха във всички дисциплини и получиха сертификати и златни медали, а допълнително присъединилите се мъниците от 1-ва и 2-ра групи участваха във т.н. „Формула 1“ – равновесие върху речни камъни, лазене под тояжки, бягане с препятствия и провиране през обръч.

Водачи на отбори бяха батковци и каки, бивши възпитаници на детската градина. Родителите помагаха при организацията, водиха загрявката, даваха личен пример, бягаха по двойки с децата си, а събралата се публика от лели, чичовци, вуйчовци, баби и дядовци формира агитки, които непрекъснато подкрепяха и вдъхваха кураж на невръстните спортисти.

На финала на празника всички деца получиха сладки и полезни награди, и се разотидоха събрали положителни емоции и открили чудото на спорта – заедно с движението, играта и забавлението да спомага за изграждането на приятелства, екипно съзнание и усещане за принадлежност.

Повече снимки можете да разгледате тук