Илинден
| Последно обновяване на

Обновяване на детски площадки в район „Илинден"

Публикувана на: 14/06/2017 в 11:18:56 AM


„Да осигуряваме и системно да се грижим за подобряване на условията за живот и развитие на нашите деца е отговорност на всеки един от нас, с оглед на неговите възможности, пълномощия и правомощия.“ - каза г-н Иван Божилов – кмет на район „Илинден“ и в този ред на мисли подчерта, че сред основните приоритети на неговото управление е обновяването на детските площадки, разположени на територията на район „Илинден“.

През втората половина на миналата календарна година бяха реновирани шест площадки за игра, а към настоящия момент започва пълна реконструкция на три детски площадки, като ремонтните дейности започнат първо на площадката зад бл. 132 в ж.к. „Илинден“, която ще бъде последвана и от площадките пред бл. 7 в ж.к. „Гевгелийски“ и пред бл. 298А в ж.к. „Света Троица“.

В зависимост от метеорологичните условия се очаква строителните дейности да приключат в най-кратки срокове, след което децата ще имат възможност да се радват и играят на нови, естетически издържани и безопасни площадки, изградени в съответствие с  Наредба №1 за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра.

Подробности относно обновените детски площадки в края на миналата календарна година можете да намерите тук.