Илинден
| Последно обновяване на

НЧ „Гоце Делчев – 1927“ отбеляза 90 годишнината на българската „Кралица на джаза” Лени Вълкова

Публикувана на: 02/06/2017 в 03:25:44 PM


По инициатива на НЧ „Гоце Делчев – 1927“ и вестник „Минаха години“ бе направен специален подарък на българската „Кралица на джаза” Лени Вълкова по случай нейната 90 годишнина.

Родом от район „Илинден“ и потомък на първите заселници на територията на района - македонските българи от Кукуш, опожарен по време на героичните събития около Илинденско-Преображенското въстание, Лени Вълкова прави първите си стъпки в пеенето в НЧ „Г. Делчев – 1927“, за да се превърне в една от примите на българския джаз, обикаляла световните сцени заедно с Леа Иванова и установила се в последните 30 години в Лондон.

90 годишният юбилей на певицата беше отбелязан със скромно празненство в присъствието на легендите на българската музика Нора Нова, Лияна Антонова и Ани Пармакова.

Евгения Гешева – председател на НЧ „Г. Делчев – 1927“, изказа на певицата, от името Читалището и обществеността от района, специални поздравления и високо признание за изключителния й глас и заслуги за популяризирането на българския джаз по света, което подкрепи с поздравителен плакет и силни емоции.

В блестящо състояние на гласа си и перфектна кондиция, просълзена от умиление и топли чувства, Лени Вълкова благодари на гостите за оказаното й внимание, като изпълни няколко световни сингъла, сред които и емблематичната „Самър тайм“.

Повече снимки можете да разгледате тук