Илинден
| Последно обновяване на

Новини


Детско полицейско управление при 3. СУ „Марин Дринов“ официално завърши първата си година

Публикувана на: 31/05/2017 в 03:20:54 PM


Г-н Иван Божилов – кмет на район „Илинден“ и г-жа Галя Минчева – зам.-кмет на района бяха сред официалните гости на заключителната част от първата година на Детско полицейско управление при 3. СУ „Марин Дринов“, когато всички малки доброволци бяха отличени с грамоти и поощрения за натрупаната солидна база от познания за работата на българския полицай.

Организирано като проект и реализирано от Трето РУ на МВР  в партньорство с училището, Детското полицейско управление само за една година постигна много по изграждане и утвърждаване на ценностно отношение у малките полицаи към законите в страната, създаване на навици за безопасно поведение и вземане на адекватни решения в сложни ситуации, изграждане на гражданска позиция и развитие на граждански компетентности, стимулиране на прилежност и инициативност и не на последно място - повишаване на доверието към полицията.

Невръстните доброволци с гордост показаха пред своите гости усвоените знания за дейността на пътна, охранителна и конна полиция, и правилата за използване на служебни кучета в полицейската дейност;  демонстрираха лична защита и оказване на първа долекарска помощ; показаха практически познания по безопасност на движението по пътищата, защита при пожари, бедствия и аварии, и други.

За своята всеотдайност децата бяха поздравени лично от главния секретар на МВР главен комисар Младен Маринов, началника на 3 РУ на МВР комисар Калоян Милтенов и Олег Михайлов - директор на 3. СУ „Марин Дринов“.

За финал на събитието децата–полицаи бяха изпроводени с пожелания за успех и весела лятна ваканция, като всеки от тях си тръгна с приповдигнато настроение и детската мечта да стане полицай, когато порасне.

Повече снимки можете да разгледате тук