Илинден
| Последно обновяване на

Новини


Децата на район „Илинден" посрещнаха пролетта на 2017 година с шест обновени детски площадки

Публикувана на: 11/05/2017 в 06:05:54 AM


Децата на район „Илинден" посрещнаха пролетта тази година с шест обновени детски площадки – една в кв „Гевгелийски“ между блокове 11 и 12, четири в кв. „Света Троица“ до блокове с номера: 174, 353, 366 А, 383 и една между блокове 365 и 367.

С оглед на възможностите от страна на Районна администрация „Илинден“ през втората половина на 2016 година шестте детски площадки, някои от които реновирани и обновени, а други наново изградени, бяха избрани измежду най-неотложно нуждаещите се на територията на района, а в момента тече процедура по подготовка на документацията за ремонт и обновяване на още пет детски площадки, разположени в междублоковите пространства.

Както не веднъж е подчертавал г-н Иван Божилов – кмет на район „Илинден“, добруването и правилното развитие на най-малките граждани на нашата столица е отговорност и основен приоритет на всички нас. Важно място в това заема, както местната власт с осигуряването на добра градска среда за игра и занимания на открито за децата, така и тяхното възпитание от страна на родителите за правилно отношение и опазване на околната среда и обществената собственост. Това е пътят към осигуряване в дългосрочен план на една по-чиста и естетически издържана градска среда, за каквато всички мечтаем.

Повече снимки можете да разгледате тук