Илинден
| Последно обновяване на

Новини


Тържествена панихида пред Войнишкия паметник в парк „Света троица" събра жители и гости на район „Илинден" в навечерието на 6 май

Публикувана на: 05/05/2017 в 10:41:00 AM


За поредна година в навечерието на 6 май – Деня на храбростта и Българската армия малки и големи жители и гости на район „Илинден“ се събраха в парк „Света Троица“ на тържествена панихида пред Паметната плоча на загиналите за свободата на България във войните от 1885 до 1945 г., организирана от НЧ „Епископ Йо. Щросмайер – 2009“ в партньорство с Районна администрация „Илинден“.

Събитието беше официално открито от г-жа Галя Минчева – зам.-кмет на район „Илинден“ и г-н Трифон Павлов - секретар на Читалището.

Г-жа Минчева изнесе кратка реч, посветена на паметника и геройски загиналите за нашата свобода, като в заключение прикани всички присъстващи към опазване на българската културно-историческа памет и предаването й на бъдещите поколения, защото един народ може да просперира, само когато има родова памет, чувство за патриотизъм и развито национално самосъзнание!

Събитието приключи скромно, с поднасяне на венци и цветя на паметната плоча и разговори за висшите ценности, които ни обединяват като народ и като нация.

Повече снимки можете да разгледате тук