Илинден
| Последно обновяване на

Новини


Турнир по ускорен шахмат се състоя в НЧ „Гоце Делчев-1927”

Публикувана на: 10/04/2017 в 02:09:11 PM


В началото на пролетта се състоя турнир по ускорен шахмат за деца до 12 години за Купата на Народно Читалище „Гоце Делчев-1927”. Състезанието се проведе в 5 кръга по Швейцарска система. Всички деца играха в общ турнир с отделни класирания в групи до 8 години, до 10 години и до 12 години. Първите трима във възрастовите групи бяха наградени с медали, а победителят в турнира по генерално класиране получи Купата на  Народно Читалище Гоце Делчев-1927”.

Провеждането на турнира беше ръководено от Боряна Строкова – съдия републиканска категория (треньор в клуба по шахмат към Читалището). Победител в надпреварата с 5 победи от 5 партии стана Петя Караиванова – най-изявения състезател на клуба. Тя е петкратен индивидуален шампион на България по шахмат, а от Европейски индивидуални първенства е веднъж шампион и веднъж бронзов медалист.

Първи във възрастовата група до 12 години се класира Емил Момчев – дългогодишен член на клуба с постижения и от други ученически турнири.

Златото в групата на 10-годишните завоюва Максим Торманов – нов амбициозен и надежден член на клуба.

Изключително силно беше представянето на 8-годишните Искрен Добрев и Лъчезара Костова, които се наредиха на 5-то и 6-то място в крайното класиране, като изпревариха немалка част от по-големите.

Наградите бяха връчени от г-жа Евгения Гешева - председател на НЧ „Гоце Делчев-1927“.

След турнира се проведе томбола с предметни награди, след която децата си тръгнаха доволни и с подаръци.

Повече снимки можете да разгледате тук